Bez šansi za prolazak dalje: Crna Gora poražena i od Novog Zelanda (video)

© Foto : fiba.basketballReprezentativci Crne Gore razočarani nakon poraza od Novog Zelanda i ispadanja u prvoj fazi takmičenja
Reprezentativci Crne Gore razočarani nakon poraza od Novog Zelanda i ispadanja u prvoj fazi takmičenja - Sputnik Srbija
Pratite nas
Košarkaši Crne Gore poraženi su danas u Nanđingu od Novog Zelanda 93:83 (31:26, 22:22, 13:21 i 27:18), u utakmici drugog kola F grupe Svetskog prvenstva u Kini, i ovim porazom su izgubili svaku šansu za plasman u drugi krug.

Ovo je drugi poraz crnogorskih košarkaša na Svetskom šampionatu, nakon što su u prvom meču izgubili od Grčke rezultatom 85:60.

Novi Zeland, koji je u prvom kolu poražen od Brazila 102:94, vodio je tokom celog meča.

Nekoliko puta su košarkaši Crne Gore stizali prednost Novog Zelanda, a krajem treće četvrtine se činilo da čak mogu i da preokrenu meč u svoju korist, ali su, u momentima kada je trebalo prelomiti utakmicu, pravili početničke greške.

Ključni trenutak se desio kada je u finišu druge četvrtine crnogorski selektor Zvezdan Mitrović isključen zbog dve tehničke greške.

Najefikasniji u pobedničkoj selekciji bio je Kori Vebster sa 25 poena, a Isak Fotu dodao je još 20.

View this post on Instagram

🗣 “Man Down” 🇳🇿 . #FIBAWC #NewZealandGotGame

A post shared by FIBA Basketball World Cup (@fibawc) on

U crnogorskoj selekciji najbolji je bio Nikola Ivanović sa 18, Nikola Vučević je postigao 15, a po 13 poena dali su Bojan Dubljević i Petar Popović.

U drugom meču ove grupe, u 14 časova, igraće Grčka i Brazil.

Crna Gora će u trećem kolu u četvrtak igrati utakmicu sa Brazilom, koja joj, što se rezultata tiče, neće ništa značiti, jer je sa dva startna poraza izgubila sve šanse da se plasira u drugi krug takmičenja.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala