Rame nije izdržalo, Novak predao meč Vavrinki

© REUTERS / Geoff BurkeNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija
Pratite nas
Najbolji teniser sveta Novak Đoković zbog povrede ramena predao je meč osmine finala „Ju-Es opena“ Stenu Vavrinki, pri vođstvu Švajcarca od 2:0 u setovima i 2:1 u trećem setu.

Povreda je zaustavila svetskog tenisera broj jedan u pohodu na titulu Otvorenog prvenstva Amerike, javlja RTS.

Nakon nešto manje od dva časa tenisa, Novak Đoković predao je meč Vavrinki, i to zbog povrede ramena.

Švajcarac je napravio jedan brejk u prvom setu, koji je bio dovoljan da isti i osvoji rezultatom 6:4.

Velika borba viđena je i u drugom setu, napravljena su tri brejka, od čega, nažalost, dva za Vavrinku, koji sa 7:5 osvaja drugi set.

Đoković se i tokom meča, najviše u trećem setu, žalio na rame, a pri vođstvu rivala od 2:1 prekinuo je i predao meč.

Srpski teniser neće odbraniti titulu na „Ju-Es openu“, dok sa druge strane Vavrinka ide u četvrtfinale, gde se sastaje sa Danilom Medvedevom.

Đoković: Rame me muči već nedeljama

Đoković je, posle predaje meča Vavrinki, rekao da ga već nedeljama muči povreda ramena, kao i da ne zna koliko će odsustvovati sa terena.

„U pitanju je levo rame, zbog toga sam predao. Bol traje već nedeljama. Nekada osećam više, nekada manje. To je sve što imam da kažem. Ne želim više da govorim o svojim povredama. Čestitam Stenu, želim mu sve najbolje u nastavku turnira“, rekao je Đoković na konferenciji za medije posle meča.

Đoković je istakao i da ne zna koliku će pauzu napraviti, ni kako će povreda uticati na nastavak sezone.

„Uradio sam dosta različitih tretmana u poslednjih nekoliko nedelja. Moraću ponovo, kako bih video reakciju ramena. Jasno je da ću se brže oporaviti ukoliko ne budem igrao, ali planiram da igram u Tokiju. Sezona još nije gotova, iako je kraj sa gren slemovima“, rekao je Đoković i dodao da je dva gren slema osvojio, da je igrao polufinale u Parizu i da posle svega ne može da se žali.

Predaja u Njujorku sprečila je Đokovića da dođe do potencijalnog osvajanja 17. gren slem turnira i da se tako približi Rafaelu Nadalu (18) i Rodžeru Federeru (20).

„Nije tajna, cilj mi je da osvojim najviše gren slemova, da dostignem taj Rodžerov rekord. Istovremeno sam svestan da je to jako dug put i da ima još vremena. Nadam se da ću moći da igram još nekoliko godina. Sada je bitno da sačuvam telo i da probam da se fokusiram samo da najveće turnire“, rekao je Đoković, kojeg je publika posle predaje zvižducima ispratila sa terena.

„Šta mogu da kažem na to? Nisam se našao uvređen, zaista me ne zanimaju takve stvari. Poštujem druge i nadam se da drugi mogu da poštuju moju odluku i mene. Žao mi je publike, želeli su da gledaju ceo meč, ali tako je kako je. Nisam ni prvi ni poslednji teniser koji je morao da preda zbog povrede“, zaključio je Đoković.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala