Lavrov se kod Francuza založio za Sputnjik

© Sputnik / Ramilь Sitdikov / Uđi u bazu fotografijaSergej Lavrov
Sergej Lavrov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Šef diplomatije Rusije Sergej Lavrov je razgovarao sa francuskim kolegom Žan Ivom Le Drianom o diskriminaciji RT i Sputnjika u Francuskoj.

„Situacija nije optimistična, jer ako sam dobro informisan i ako se nije ništa desilo u poslednjih nekoliko dana, novinari RT Frans i Sputnjika u Parizu su, kao i pre, lišeni akreditacija u Jelisejskoj palati. Pokretao sam to pitanje tokom posete predsednika Putina Francuskoj. Imali smo poseban razgovor sa ministrom inostranih poslova Francuske i sa spoljnopolitičkim savetnikom predsednika Makrona. Potvrdio sam da je takav odnos prema novinarima u suprotnosti sa svim normama civilizovanog ponašanja i svim dogovorima koji su više puta bili postizani i u okviru OEBS-a“, izjavio je Lavrov, govoreći pred studentima ruskog Univerziteta za međunarodne odnose MGIMO.

On je podsetio da, prema pravilima OEBS-a, građani svih država-članica organizacije imaju pravo pristupa informacijama i unutar svoje zemlje i u inostranstvu, a države-članice su preuzele odgovornost i obavezale se da neće praviti probleme slobodnom protoku informacija.

„Na žalost, naše zapadne kolege, koje vrlo pažljivo prate šta se kod nas dešava sa regulisanjem demokratskih procesa u skladu sa zakonom, preduzimaju korake u potpuno suprotnom pravcu“, zaključio je ministar Lavrov.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala