Đukanović stao na stranu Rusije u Poljskoj

Pratite nas
Predsednik Crne Gore Milo Đukanović izrazio je žaljenje što Rusija nije bila pozvana u Poljsku na obeležavanje 80. godišnjice od početka Drugog svetskog rata, javlja „RTCG“.

„Moje mišljenje je da bi događaj bio još potpuniji da je u njemu učestvovala i Rusija. Imam na umu, zapravo, tu grandioznu ulogu koju je tadašnji Sovjetski savez imao u oslobađanju Evrope i u zajedničkoj savezničkoj pobedi nad fašizmom“, kazao je Đukanović.

Predsednik Crne Gore je poručio da jednako žali što se na događaju nisu pojavili ni predstavnici nekih drugih naroda bivše Jugoslavije.

„Počev od Srbije, koja je, zajedno sa nama, dala nemerljiv doprinos jednoj velikoj pobjedi u Narodnooslobodilačkoj borbi, koja je predstavljala, rekao bih, važan deo ukupne pobede nad fašizmom tokom Drugog svjetskog rata“, rekao je Đukanović.

On je rekao i da nas ovakvi događaji i ovakve okolnosti opominju da moramo dublje razmišljati o potrebi boljeg razumevanja i bolje saradnje, i to u interesu svih nas.

Podsetimo, Poljska nije pozvala ruskog predsednika Vladimira Putina na obeležavanje 80. godišnjice od početka Drugog svetskog rata. Portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov više puta je izjavljivao da su memorijalni događaji, koji su posvećeni godišnjici Drugog svetskog rata, nepotpuni — ako na njima ne učestvuje Rusija.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala