Zašto bi uticaj Palmerove supruge mogao da bude otežavajući za Srbiju

© Tanjug / DRAGAN KUJUNDZICAleksandar Vučić i Metju Palmer
Aleksandar Vučić i Metju Palmer - Sputnik Srbija
Pratite nas
Imenovanje Metju Palmera za specijalnog izaslanika za Zapadni Balkan pokazuje želju SAD da aktivnije učestvuju u rešavanju problema i pokazatelj je promene stava američke administracije, ocenio je šef srpske diplomatije Ivica Dačić.

„Svi očekuju da SAD povuku priznanje, nije to tako jednostavno za tako veliku silu. Možda bi o tome moglo da se razgovara da oni nisu bili glavni kreatori nezavisnog Kosova“, rekao je Dačić, a prenosi Tanjug.

Gostujući na televiziji „Pink“, on je naveo da je ovo signal da administracija predsednika Trampa menja pristup načinu rešavanja problema i da se želi kompromis koji bi uvažio interese i srpskog i albanskog naroda.

„Da smatraju da je sve završeno što bi imenovali predstavnika“, rekao je Dačić i podsetio da je Palmer već bio zadužen za region i da nije nov.

Na opasku da je Palmerova supruga sa ovih prostora, Dačić je primetio da to može da bude i otežavajući faktor, jer će pokušavati da bude nepristrasan. Šef srpske diplomatije je izneo i bojazan da Palmer ne podlegne stereotipima o pogledu na kosovsku krizu koji postoje u Stejt departmanu.

Dačić je najavio da će na Palmerovu inicijativu njih dvojica imati sastanak u okviru foruma na Bledu koji počinje sutra.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala