Đorđević pred Filipine: Strpljivo i maksimalno ozbiljno

© Foto : fiba.basketballSelektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Saša Đorđević
Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Saša Đorđević - Sputnik Srbija
Pratite nas
Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević rekao je da njegov tim i u sutrašnjem meču protiv Filipina mora da odigra maksimalno ozbiljno.

Srbija je u prvom kolu grupe D pobedila Angolu, dok su Filipini ubedljivo poraženi od Italije.

„Filipini ko Filipini. Italijani su pogodili sve. U prvoj četvrtini su ubacili 37 poena. I to je neki rezultat. Oni su došli sa tom reprezentacijom, na nama je da odigramo maksimalno ozbiljno. Odradili smo trening koji je bio okrenut ka našoj stvari, ali i ka nekim drugim protivnicima sa kojima možemo da se ukrstimo“, rekao je Đorđević novinarima u Fošanu.

Đorđević je istakao i da će Nemanja Bjelica, koji je propustio meč protiv Angole, biti u sastavu za utakmicu protiv Filipina.

„Hoće, najverovatnije. Danas je odradio trening normalno. Nije bio neki intenzitet treninga, što je sasvim normalno, ali mislim da se dobro oseća. Zato smo tu, zato je tu, sigurno će biti na parketu. Bez ikakvog opterećenja, polako, i da uđe u željenu formu za nedelju dana“.

Srbija grupnu fazu završava utakmicom protiv Italije, koja se igra u sredu od 13 časova i 30 minuta, a taj duel najverovatnije će odlučiti ko će kao prvi iz grupe proći u nastavak takmičenja.

Đorđevića su pitali i da li su igrači nestrpljivi da igraju mečeve sa izazovnijim protivnicima.

„Priželjkuju, to je sigurno. Ali: strpljen — spasen. Moramo da imamo strpljenje potrebno za takmičenje, korak po korak, utakmicu po utakmicu. Moja lična košarkaška filozofija je da je svaka sledeća utakmica najvažnija u našim karijerama. Tako ćemo pristupiti i sutrašnjoj utakmici, pa i svakoj sledećoj“, zaključio je Đorđević, a prenosi Tanjug.

Meč između Srbije i Filipina igra se sutra od 13 časova i 30 minuta, a FIBA je izdvojila najbolje poteze ovih reprezentacija iz dosadašnjeg toka takmičenja:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala