Svinje koje su pravile lom u Americi namamljene hot dogom

© AP Photo / Lisa RathkeSvinja
Svinja - Sputnik Srbija
Pratite nas
Oko 250 svinja koje su proteklih mesec dana pravile lom u mestu Orindž u Vermontu, vraćene su na farmu sa koje su pobegle uz pomoć hot doga i dobre stare tehnike ograđivanja, prenosi AP.

Nekoliko farmera i par volontera krenuli su u četvrtak u mukotrpan poduhvat kroz prašnjavi planinski put kako bi pokušali da vrate svinje na farmu Šugar mauntin u Orindžu.

Oni su jurili životinje kroz žbunje i preko jaraka, trudeći se da se pozicioniraju tako da mogu da opkole velike svinje i veprove koji su neprestano uzmicali.

Na kraju se većina svinja vratila kući, prenosi AP.

Svinje su tokom svoje avanture blokirale puteve, pa automobili nisu mogli da ih koriste, a pešaci su se klonili puteva jer su ih životinje jurile.

„Vlasnik svinja, farmer Volter Džefris moraće da plati desetine hiljada dolara kazne gradu u kojem su svinje boravile, jer su ometale vozače i pešake“, rekli su gradski zvaničnici.

Džefris je kazao da misli da su vandali oštetili ogradu 11. avgusta, što je omogućilo da 50 odraslih svinja i 200 prasića pobegne.

On misli da je to delo bivšeg zaposlenog i kaže da je slučaj prijavio policiji.

„Farma je nedavno i opljačkana, a ukraden je alat u vrednosti od 1.000 dolara“, dodao je Džefris.

On navodi da je većina od 250 svinja koje su pobegle iz ograđenog prostora vraćeno, a lokalni zvaničnici tvrde da životinje koje su još na slobodi i dalje prave neprilike u okolini.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala