Suzavac i „Molotovljevi kokteli“: Nastavljaju se neredi u Hongkongu

© Sputnik / Miguel Sandela / Uđi u bazu fotografijaPolicija ispred policijske stanice u Hongkongu
Policija ispred policijske stanice u Hongkongu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Tokom protesta u Hongkongu pripadnici policije su ispalili suzavac, nakon što su demonstranti počeli da bacaju „Molotovljeve koktele“ na jednu od zgrada u vladinom kompleksu, navodi se u saopštenju policije.

List „Saut Čajna morning post“ piše da je policija upotrebila i biber-sprej. Nakon što su zapaljene plastične barikade, koje su postavljene oko zgrada u vladinom kompleksu, upotrebljeni su vodeni topovi, ali voda nije bila uperena u ljude, već u vazduh. Kako piše list, pored zgrade skupštine je pojačano prisustvo policije.

„Na jednu od zgrada u vladinom kompleksu velika grupa demonstranata baca boce za zapaljivom masom, što predstavlja vandalizam. Nakon nekoliko neuspešnih upozorenja, policija je upotrebila suzavac i minimalnu silu radi rasterivanja demonstranata“, navodi se u saopštenju.

Kako se navodi, „Molotovljevi kokteli“ su bacani na zgradu glavne uprave policije.

Veliki protesti u Hongkongu traju od juna. Povod za njihovo izbijanje bilo je razmatranje izmena zakona o ekstradiciji, koji je kasnije povučen. Demonstracije su u početku bile mirne, ali su zatim izbili sukobi, koji su vremenom postajali sve žešći i u kojima je povređeno nekoliko desetina ljudi.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala