Skoro 40.000 militanata koncentrisano u Idlibu: Sirijska vojska prekinula ofanzivu

© Sputnik / Mihail AlaeddinSirijski vojnici na granici sa Jordanom u provinciji Deri
Sirijski vojnici na granici sa Jordanom u provinciji Deri - Sputnik Srbija
Pratite nas
Sirijska vojska jednostrano obustavlja borbena dejstva u zoni deeskalacije Idlib.

„Radi stabilizacije situacije ruski Centar za mirenje zaraćenih strana postigao je dogovor o jednostranom prekidu vatre sirijskih vladinih snaga 31. avgusta od 6 sati u zoni deeskalacije Idlib“, navodi se u saopštenju Centra za mirenje zaraćenih snaga.

Podsetimo, ranije je Ministarstvo inostranih poslova Rusije saopštilo da sirijska vojska, uz podršku Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije, dejstvuje protiv militanata strogo u okviru demilitarizovane zone Idlib.

Prema rečima ruskog ministra odbrane Sergeja Šojgua, u zonu deeskalacije Idlib su evakuisane sve grupe, koje su dejstvovale na jugu Sirije i u blizini Damaska i koje broje oko 37.000 ljudi, iz svih ostalih zona.

„Sada je ostala jedna zona, koja teško funkcioniše. U toku je zajedničko patroliranje: u zoni deeskalacije patroliraju turske snage, a naše snage patroliraju oko zone. Iz južnih delova zone deeskalacije stalno dolaze granate. Mi smo upoznali naše turske kolege kakve akcije smo preduzeli i kakve akcije preduzimamo“, izjavio je Šojgu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala