Dobro jutro, Donalde: Iranski ministar objavio selfi sa spornim satelitom

© AP Photo / DigitalGlobe, a Maxar companySatelitski snimak Svemirskog centra Homeini u Iranu
Satelitski snimak Svemirskog centra Homeini u Iranu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Iranski ministar za komunikacije i informacione tehnologije Mohamad Džavad Azari Džahromi nagovestio je da iranski satelit nije oštećen nakon navodno neuspešnog pokušaja lansiranja, koje je američki predsednik Donald Tramp prokomentarisao nekoliko sati ranije.

„Ja i Nahid (satelit) upravo sad, dobro jutro, Donalde Trampe“, napisao je Adzari Džahromi na Tviteru u opisu fotografije na kojoj se on nalazi pored satelita.

​Tramp je u petak na Tviteru okačio fotografiju navodnog mesta neuspelog pokušaja lansiranja iranskog satelita, što je podstaklo pitanja da li je objavio američke nadzorne tajne, prenosi Rojters.

Američki predsednik je naveo da SAD nisu umešane u neuspeli pokušaj lansiranja iranske rakete i poželeo Teheranu sreću u utvrđivanju okolnosti tog incidenta.

„SAD nisu umešane u nezgodu tokom finalnih priprema za lansiranje rakete ’safir SLV‘ na poligonu Semnan u Iranu“, napisao je Tramp na Tviteru.

Raketa je eksplodirala u četvrtak na poligonu u svemirskom centru u severnom Iranu, saopštio je prethodno neimenovani američki zvaničnik, ali iranski mediji nisu izvestili o incidentu.

Neimenovani američki zvaničnik je, takođe, rekao da je Iran neuspešno lansirao satelit.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala