Lukašenko pozvao Putina nakon neuspešnih razgovora sa Amerikancima

© Sputnik / Evgeniй Biяtov / Uđi u bazu fotografijaPresednik Belorusije Aleksandar Lukašenko i ministar odbrane Andrej Ravkov na rusko-beloruskim vojnim vežbama "Zapad-2017"
Presednik Belorusije Aleksandar Lukašenko i ministar odbrane Andrej Ravkov na rusko-beloruskim vojnim vežbama Zapad-2017 - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednici Rusije i Belorusije, Vladimir Putin i Aleksandar Lukašenko, razgovarali su telefonom, saopštila je pres-služba beloruskog lidera.

Kako se navodi, razgovor je obavljen na inicijativu beloruske strane. Političari su razgovarali o razvoju bilateralnih odnosa, kao i o radu na realizaciji sporazuma između država. Predsednici su razmenili mišljenja o međunarodnim pitanjima, navodi se u saopštenju.

Kasnije se na sajtu Kremlja pojavio tekst rođendanske čestitke Lukašenku.

„Četvrt veka se nalazite na čelu Belorusije, radeći na jačanju međunarodnog autoriteta država i rešavanju socijalno-ekonomskih zadataka koji pred njom stoje“, rekao je ruski lider.

Razgovor Putina i Lukašenka je održan dan nakon posete savetnika predsednika SAD za nacionalnu bezbednost Džona Boltona Minsku. Na kraju razgovora sa predsednikom Belorusije, on je izjavio da sastanak nije doneo konkretne rezultate, ali je naglasio važnost dijaloga o postojećim problemima. Bolton je saopštio da nije razgovarao sa Lukašenkom o uspostavljanju diplomatskog prisustva na nivou ambasadora.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala