Kolomojski kritikovao Zapad: Oni su eksploatatori i krvopije

© Sputnik / Stringer / Uđi u bazu fotografijaUkrajinski oligarh Igor Kolomojski
Ukrajinski oligarh Igor Kolomojski - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ukrajinski oligarh Igor Kolomojski kritikovao je zapadne zemlje i SAD zbog njihovog stava povodom konflikta u Donbasu, a prema njegovom mišljenju — Kijev nije dobio nikakvu podršku, nego je izgubio oko 100 milijardi dolara.

„Odnosi sa SAD treba da se postave u okvir normalne saradnje. Previše je reći — ravnopravne, ali da to bar bude sa uvažavanjem. Poštovanje je kada se dobija adekvatna uzajamna pomoć za akcije koje sprovodimo, ne samo zbog sebe, nego i zbog globalnog geopolitičkog uticaja Zapada“, rekao je Kolomojski u intervjuu za list „Cenzor“.

Prema njegovom mišljenju — podrška Zapada u konfliktu sa Rusijom nije bila materijalna, nego moralna i politička.

Kako je objasnio — Međunarodni monetarni fond je dao 15 milijardi dolara Ukrajini, a nazad uzeo 13 milijardi.

„Oni su čisti eksploatatori i krvopije. Njih Ukrajina, kao takva, ne interesuje. Štaviše, njihova geopolitika je u potpunosti odvojena od poslovnih interesa, a često prevladavaju ovi drugi“, prokomentarisao je Kolomojski.

Prema njegovim procenama — Kijev je izgubio oko 100 milijardi dolara, uključujući i gubitke zbog zapadne politike.

„Nakon toga, oni nadoknade tri milijarde. Daju ti tvoj dolar — sa kamatom“, primetio je oligarh.

U Ukrajini je Kolomojski više puta optuživan za pokroviteljstvo novog ukrajinskog predsednika Vladimira Zeleneskog, međutim, on je to negirao.

Kolomojski je jedan od najbogatijih ljudi u Ukrajini. Prema raznim informacijama, njegovo bogatstvo se procenjuje na oko 1,4 milijardi dolara. Mnogi ruski mediji ukrajinskog oligarha nazivaju — jednim od sponzora „evromajdana“, a zbog događaja na jugoistoku Ukrajine protiv njega je u Rusiji pokrenut krivični postupak, i to zbog korišćenja zabranjenih sredstava i metoda ratovanja.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala