Grupa G: Galski petlovi u pohodu na medalju, probuđena Nemačka i iznenađenje koje to ne mora da bude

© Foto : fiba.basketballReprezentacija Francuske
Reprezentacija Francuske - Sputnik Srbija
Pratite nas
Pred start Svetskog prvenstva u Kini, Sputnjik vam predstavlja učesnike tog takmičenja, glavne favorite za prolazak u sledeći krug i najveće zvezde timova učesnika.

Grupa G: Francuska, Nemačka, Dominikanska Republika, Jordan

Igra se u Šendženu.

Francuska i Nemačka u Šendžen stižu kao favoriti ove grupe, ali Dominikanska Republika je ta koja bi mogla da nekome pomrsi konce i rasplet u ovoj grupi učini interesantnim. Zanimljivost: Dominikana je 18. na FIBA rang listi i bolje je plasirana od „pancera“, koji su 22. na listi.

Ogromna energija i kombinacija mladosti i velikog iskustva

Reprezentacija Francuske dolazi u Kinu kao jedan od favorita za osvajanje medalje, a selektor Vensan Kole je imao slatke muke pri izboru najboljih 12 koji će trikolore predstavljati na Svetskom prvenstvu. Kole je, na kraju, napravio ekipu koja je spoj mladosti i iskustva.

Dovoljno je pomenuti sledeća imena — Nikola Batum, Evan Furnije, Rudi Gober i Nando de Kolo, kojima su priključeni mladi i supertalentovani NBA igrač Frank Ntilikina, Vensan Poirije, novi igrač Bostona, i dobro poznato ime srpskim ljubiteljima košarke — bivši krilni centar Crvene zvezde Matijas Lesor.

Koliko je ova francuska ekipa jaka, i pored toga što su zbog povreda učešće otkazali Ertel i Moerman, govori i to da se na spisku putnika u Kinu nije našao još jedan igrač koji ima veze sa srpskom košarkom — Žofri Lovernj. Da ne dužimo priču — Francuska je sjajan spoj velikog iskustva i mladih igrača prepunih energije i motiva da se pokažu i dokažu. Poruka za kraj? Čuvajte se, stižu trikolori!

Panceri više nemaju Dirka, ali mogu daleko

Ekipa koja je bila prepoznatljiva po Dirku Novickom, nakon rekonstrukcije, koja je trajala nekoliko godina, spremna je da se vrati na veliku scenu — sa velikim brojem NBA igrača. Ovu generaciju „pancera“ predvodi Denis Šruder, košarkaš Oklahome, a uz njega su tu i Ajzak Bonga (Vašington), Pol Zipser (Čikago), Maksi Kleber (Dalas) i Danijel Tajs (Boston). Njihovu snagu je osetila i naša reprezentacija u kvalifikacijama za ovo Svetsko prvenstvo.

Koliko može Nemačka? Francuska je svakako favorit u ovoj grupi, ali „pancere“ nikako ne treba otpisivati. Čak ni u drugom krugu.

Potencijalno iznenađenje

Reprezentacija koja nije toliko poznata domaćoj javnosti na FIBA rang listi zauzima 18. mesto i sa pravom se nada da može da se umeša u borbu za prolaz dalje u ovoj grupi.

Najveće zvezde ekipe su Eulis Baez, nekadašnji igrač Huventuda i Gran Kanarije, koji sada nastupa za Manresu u Španiji, Ronald Ramon, koji je svoju karijeru gradio u NCAA, Argentini i Brazilu i Iloj Vargas, koji je evropsku karijeru gradio u grčkoj Kavali.

Nemoguća emisija za autsajdera celog svetskog prvenstva

Simpatična ekipa sa Bliskog istoka ostvarila je veliki uspeh samim plasmanom na Svetsko prvenstvo, a to će joj verovatno biti i maksimalan domet. Najveća zvezda Jordana je Ahmet Duverioglu, košarkaš Fenerbahčea, koji je u karijeri nastupao i za Efes.

Nedovoljno za bilo šta više od povratka kući nakon prvog kruga!

View this post on Instagram

A post shared by FIBA Basketball World Cup (@fibawc) on

Verovatni poredak: Francuska, Nemačka, Dominikanska Republika, Jordan.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala