Duda Ivković za Sputnjik procenjuje šanse Srbije na Mundobasketu (video)

© AP Photo / Thanassis StavrakisDušan Ivković
Dušan Ivković - Sputnik Srbija
Pratite nas
Svetsko prvenstvo u košarci bilo je i tema ovonedeljne emisije „Svet sa Sputnjikom“. Proslavljeni srpski trener Dušan Ivković rekao je da je pred Mundobasket veliki optimista.

Gledajući našu reprezentaciju, Ivković je naglasio da je ovo sigurno daleko najtalentovaniji i najbolji sastav koji je Srbija ikada imala i koji izuzetno vodi sada već proslavljeni trener Aleksandar Đorđević, koji ima kontinuitet rezultata.

„Pored problema i povreda, ovaj tim je veoma kvalitetan, odlično su pokrivene sve pozicije i svi jedva čekamo da takmičenje počne“, rekao je legenda jugoslovenske košarke.

Ko su favoriti?

S obzirom na činjenicu da je FIBA uoči ovog prvenstva dala Srbiji najviše šansi za prvo mesto Mundobasketa, Duda Ivković kaže da smemo da se nadamo nekoj od medalja.

„Ipak, ne treba smetnuti s uma da danas na prvenstvu igraju i najbolji NBA igrači i da samim tim postoje ostali kvalitetni timovi. Bez obzira što smo dva puta lako pobedili Italiju, ne znači da treba da se opustimo, a naravno, tu su i Amerikanci, Španci i Francuzi koji imaju kontinuitet igrača i naročito Nemačka, koja je poslednjih godina sve bolja. Evidentno je da mi jesmo jedni od kandidata za medalju, a Fibina rang-lista ne bi trebalo da utiče na naše igrače i selektora, ne bi trebalo da ih poremeti i da im bude breme“, naglasio je Duda Ivković.

Amerika nije nepobediva

Sportski komentator lista „Politika“ Aleksandar Miletić, koji dugo godina prati „orlove“ i autor je više knjiga i serijala o košarkašima, kaže da je atmosfera u našem timu veoma dobra. Ipak, naglašava da će biti mnogo kandidata za medalju, što ovo prvenstvo čini jednim od najkvalitetnijih u poslednje 2-3 decenije.

„Istakao bih da se radujem što posle nekoliko godina imamo Ameriku koja nije nepobediva i mislim da selekcija saše Đorđevića do četvrtfinala ne bi trebalo da ima nikakvih problema“, rekao je Miletić.

Naštimovati žice

Sa njim je saglasan i sportski novinar Radio Beograda Dejan Bulajić, koji kaže da sva draž sporta leži upravo u četvrtfinalnim utakmicama. On tvrdi da imamo generaciju koja nije previše mlada, a koja još ima veliku želju da zablista na ovakvom šampionatu.

„Sviđa mi se što ova ekipa hvata zalet za nešto još krupnije. Kod naših igrača postoji rešenost da se kroz ovo Svetsko prvenstvo ’žice tako dobro naštimuju‘, da bi sve bilo začinjeno još jednim rezultatom već naredne godine. Biće ovo filter, pokazatelj šta se može i saglasan sam da sve ovo liči na jednu dobru atmosferu i rekao bih da svi treba da imamo poverenja, pre svega u Sašu Đorđevića“, kaže Bulajić.

Dodajmo da će na Svetskom prvenstvu biti odigrana ukupno 92 meča, a da naši „orlovi“ imaju tu čast da otvore šampionat utakmicom protiv Angole. Drugi meč u Grupi D izabranici selektora Aleksandra Đorđevića igraće 2. septembra protiv Filipina, dok će treća utakmica biti protiv Italije 4. septembra.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala