Vulin i Bocan-Harčenko: Rusija ceni principijelnu politiku Srbije

© Foto : Ministarstvo odbraneAleksandar Bocan-Harlenko i Aleksandar Vulin
Aleksandar Bocan-Harlenko i Aleksandar Vulin - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministar odbrane Aleksandar Vulin sastao se danas sa ambasadorom Ruske Federacije u Beogradu Aleksandrom Bocan-Harčenkom.

Ministar Vulin izrazio je zahvalnost za podršku koju Ruska Federacija pruža Republici Srbiji kada je reč o očuvanju teritorijalnog integriteta i naporima za pronalaženje kompromisnog rešenja za Kosovo i Metohiju.

Tokom sastanka je istaknuto da ruska strana ceni principijelnu politiku koju Republika Srbija vodi samostalno i nezavisno, kao i opredeljenje naše zemlje da bude vojno neutralna.

Ministar Vulin je upoznao gosta i sa rezultatima posete Ruskoj Federaciji, susretom sa ministrom odbrane Ruske Federacije, generalom armije Sergejom Šojguom, kao i sa daljim pravcima saradnje u oblasti odbrane dveju zemalja.

Na kraju današnjeg sastanka izraženo je obostrano zadovoljstvo razvojem vojnotehničke saradnje, koja se uz podršku predsednika i vrhovnih komandanata Ruske Federacije i Republike Srbije, Vladimira Putina i Aleksandra Vučića, operacionalizuje i uspešno odvija između dva ministarstva.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala