Vučić u septembru u Vatikanu

© AP Photo / Gregorio BorgiaVatikan
Vatikan - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će se tokom septembra sastati sa velikim brojem zvaničnika iz sveta, te da će, između ostalog, ići i u Vatikan.

„Idem i u Vatikan da ih molim da ne priznaju Kosovo, mnogo toga da molim za našu zemlju“, rekao je Vučić novinarima u Beogradu.

Vučić je na pitanje novinara o diplomatskoj ofanzivi koju je ranije danas najavila premijerka Ana Brnabić rekao da će se sastati sa 15-20 državnika, a da će se obratiti i na Generalnoj skupštini UN, ukoliko se, kaže, nešto ne promeni.

U Srbiju će doći turski predsednik Redžep Tajip Erdogan, kao i predsednik Češke Miloš Zeman, dok će predsednica vlade Ana Brnabić, između ostalog, ići i u zvaničnu posetu Nemačkoj, rekao je Vučić.

Vučić o Poljskoj: Potpuni revizionizam istorije

Interesantno je da oni koji su najviše stradali nisu dobili poziv u Poljsku na obeležavanje 80. godišnjice od početka Drugog svetskog rata, kao ni mi koji smo među najstradalnijima, izjavio je danas predsednik Aleksandar Vučić.

Kako je rekao, srpski narod je proporcionalno broju stanovnika nesumnjivo među najstradalnijima, u prvih četiri ili pet zemalja, sa pobedničke strane.

„Ali, skupiće se mnogi sa ove druge strane, u redu je to...“, konstatovao je predsednik.

Vučić je poručio da je potpuni revizionizam istorije u toku u poslednje vreme, čemu ćemo morati da se suprotstavljamo istinom i činjenicama.

„Hvala im na tome, ništa drugo“, rekao je Vučić.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala