Prva reakcija Srbije na odluku Poljske da ne pozove Beograd na obeležavanje godišnjice

© Sputnik / Radoje PantovićZgrada Vlade Republike Srbije
Zgrada Vlade Republike Srbije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednica vlade Ana Brnabić ocenila je da to što predsednik Srbije još nije pozvan na obeležavanje 80. godišnjice od početka Drugog svetskog rata „u ovom trenutku deluje izuzetno tužno“, jer se dnevnopolitička dešavanja stavljaju ispred istorijskih činjenica.

„Videćemo kako će se to završiti. U ovom trenutku to deluje izuzetno tužno. Vi danas stavljate dnevnopolitičke stvari ispred nepobitne istorije i istorijskih činjenica“, rekla je Brnabićeva za „Pink“.

Ona je ocenila da takva revizija istorije, u kojoj se ne vide zemlje i nacije koje su milione ljudi izgubile u borbi protiv antifašizma i kroz istoriju bile antifašisti, ne može da donese ništa pametno u budućnosti.

Međutim, premijerka je rekla da Luksemburg ima drugačiji stav, jer je kao predsednik vlade pozvana da bude gost na obeležavanju oslobađanja Luksemburga u Drugom svetskom ratu.

Ocenila je i da su odnosi u svetu kompleksni, a da Srbija u toj situaciji mora da bude pametna i promišljena.

„Predsednik Aleksandar Vučić je uveo eru potpuno drugačije politike u Srbiji, pametne, odgovorne, ne nasedamo na provokacije, već smo fokusirani na interese naše zemlje“, rekla je Brnabićeva.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala