Novak jači od povrede i Londera za plasman u treće kolo

© REUTERS / Robert DeutschNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija
Pratite nas
Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u treće kolo Ju-Es opena pobedom nad Huanom Ignasiom Londerom. Đoković je savladao Londera rezultatom 6:4, 7:6 (7-3), 6:1 u meču tokom kojeg je imao velikih problema sa povredom levog ramena.

Od početka susreta kvalitet tenisa je bio veoma visok i Londero nije popuštao pred favorizovanim protivnikom, a Đoković je bio taj koji je više grešio, prenosi RTS.

U nekoliko uvodnih gemova je napravio dvocifren broj neiznuđenih grešaka i na taj način omogućio Argentincu da prvi napravi brejk.

Nekoliko puta je tokom poena imao bolne grimase i tresao je levu ruku, a kada je zatražio medicinski tajm-aut, bilo je jasno da ga muči povreda levog ramena.

Fizioterapeut mu je u više navrata masirao taj deo tela, dok je Novak na terenu nanizao nekoliko gemova i došao do prvog seta.

Međutim, bol u ramenu nije jenjavao, dva tretmana između gemova nisu mnogo pomogla i to je Huan Ignasio iskoristio da zada novi udarac.

Veliki broj grešaka iz početnog udarca prouzrokovao je da Srbin pretrpi dva brejka i, kako je tada izgledalo, pitanje je bilo da li će uopšte biti sposoban da izdrži do kraja.

I onda, potpuno neočekivano, branilac titule je započeo furioznu seriju od pet gemova kojom se stavio u situaciju da servira za 2-0 u setovima, ali nije uspeo. Londero je vratio egal i izdržao do taj-brejka, kada je Srbin dodatno pojačao i slomio otpor Argentinca.

Ispustio je vođstvo na početku trećeg, ali ga je brzo povratio i završio posao za nešto više od dva sata igre.

On će se u sledećoj rundi sastati sa pobednikom duela Dušan Lajović-Denis Kudla, koji je odložen za četvrtak zbog konstantne kiše u Njujorku.

Osim Lajovića, još jedan srpski teniser je neplanirano dobio dodatni slobodan dan, a to je Miomir Kecmanović, koji će se takođe u četvrtak sastati sa Paolom Lorencijem.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala