Asad s poslanicima Evropskog parlamenta o odnosima Evrope i Bliskog istoka

© Sputnik / Mihail Voskresenskiй / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Sirije Bašar Asad
Predsednik Sirije Bašar Asad - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Sirije Bašar el Asad razgovarao je s poslanicima Evropskog parlamenta o odnosima Evrope i zemalja Bliskog istoka, kao i o politici američke administracije koja je nanela štetu Evropi, prenela je pres-služba sirijskog predsednika.

„Tokom sastanka vođen je sadržajan dijalog o brojnim pitanjima, koja su od obostranog interesa, uključujući i politiku Evrope prema zemljama u regionu, kao i prema ekstremizmu i terorizmu. Diskutovalo se i o zemljama koje slede SAD, kao i o šteti koju je ta politika nanela Evropljanima, evropskoj budućnosti i odnosima Evrope s drugim zemljama“, navodi se u saopštenju.

Grupa poslanika, na čelu s francuskim političarem Tijerijem Marijanijem, od kojih su neki članovi frakcije evroskeptika „Identitet i demokratija“, sastali su se i sa pomoćnikom ministra spoljnih poslova Sirije Ajmanom Susanom.

Marijani je rekao da poseta nema nikakve veze s radom Evropskog parlamenta i da predstavlja nezavisnu inicijativu.

Francuski političar je ranije saopštio da se nada sastanku s predsednikom Sirije Bašarom el Asadom, s obzirom na to da se s njim sastajao već pet puta.

Prema saopštenju pres-službe sirijskog predsednika, poslanici su tokom sastanka Asadu postavili niz pitanja o borbi protiv terorista u Siriji. Razgovarali su i o nedavnim uspesima sirijske vojske prilikom oslobađanja naselja na severu provincije Hame i na jugu Idliba, kao i o politici američke administracije, koja stremi destabilizaciji u Siriji i regionu, dodaje se u saopštenju.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala