Simonjanova razgovarala sa Višinskim: Svima je zahvalio za pomoć

© Sputnik / Uđi u bazu fotografijaGlavna urednica novinske agencije „Rusija sevodnja“ i televizije RT Margarita Simonjan
Glavna urednica novinske agencije „Rusija sevodnja“ i televizije RT Margarita Simonjan  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Glavna urednica Sputnjika i televizije RT Margarita Simonjan saopštila je da je razgovarala sa rukovodiocem portala „RIA Novosti Ukrajina“ Kirilom Višinskim nakon odluke suda da ga pusti na uslovnu slobodu, a da je on tom prilikom svima preneo velike pozdrave i neizmernu zahvalnost.

„Svima je prenosio pozdrave i zahvalnost. Kaže da mu suze naviru svaki put kada izgovori reč ’hvala‘. Preneo mi je i kako je mnoge sate proveo u zatvorskoj ćeliji bez svetla, da je svake večeri slavio novu godinu, jer mu je jedina svetlost dopirala od ukrasne rasvete sa obližnje jelke“, napisala je Simonjanova na Telegramu.

Prenela je i da je jedino bio zabrinut što je ona trudna, a prolazi kroz sve to, umesto da razmišlja isključivo o pozitivnim stvarima.

„Hiljadu puta je izrazio zahvalnost. Međutim, ja sam hiljadu puta tražila oprost za tih 400 dana koliko je proveo u zatvoru jer nismo uspeli da ga izvučemo ranije. Rekla sam mu da smo uspeli da dopremo do svih, kao i da uđemo u njihove kabinete, dakle svih osim kod Boga, jer nisam znala njegovu tačnu adresu“, zaključila je.

Podsetimo, Kijevski sud doneo je odluku da pusti rukovodioca portala „RIA Novosti Ukrajina“ Kirila Višinskog na uslovnu slobodu. Inače, Višinski je uhapšen u Kijevu 15. maja prošle godine zbog optužbi da je pružao podršku samoproglašenim republikama Donbasa i za veleizdaju.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala