Majka priznala da je ostavila bebu u kontejneru

© Foto : PixsabayOdlaganje rađanja je boljka svih zemalja u Evropi
Odlaganje rađanja je boljka svih zemalja u Evropi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Žarkovčanka G.M. (33) danas je na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu priznala da je svoju tek rođenu bebu u ponedeljak ostavila u kontejneru pored svog stana u Žarkovu, nakon čega je tužilaštvo predložilo sudu da joj se odredi pritvor.

Ona je tužilaštvu iznela svoje razloge za takav postupak, a veštačenja koja treba da uslede pokazaće da li je bila svesna svojih postupaka.

Portparol tužilaštva Irena Bjeloš precizirala je za Tanjug da je tužilaštvo predložilo da se G.M. odredi pritvor kako ne bi uticala na svedoke i niti uznemiravala javnost.

O predlogu do kraja dana treba da odluči sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu.

G.M. se na teret stavlja krivično delo teško ubistvo u pokušaju deteta (član 114. stav 9), za koje je zaprećena kazna od 10 do 40 godina zatvora, a prema zakonskim propisima, za delo koje ostane „u pokušaju“, kao i ovom slučaju, sud može da izrekne ublaženu kaznu.

Tokom istrage koja treba da usledi biće ispitani svedoci i obavljeno neuropsihijatrijsko veštačenje, kao i veštačenja koje treba da utvrde kada je dete tačno rođeno i da li je majka bila u postporođajnoj depresiji...

Kako se sumnja, G.M. je dete rodila u stanu bez lekarske pomoći, a potom stavila u plastičnu kesu i ubacila u kontejner u blizini stana u naselju Žarkovo.

Bebu je u ponedeljak u plastičnoj kesi u kontejneru pronašao penzioner Slobodan Cvetković, dok je prema pisanju medija, šetao svog psa.

Beba je potom smeštena u dečiju kliniku u Tiršovoj.

Inače, kako saznajemo, G.M. već ima jednog sina od sedam godina i nije socijalno ugrožena.

Živi u zajednici sa svojim ocem i oboje su zaposleni.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala