Libanska armija otvorila vatru na izraelske dronove

© AP Photo / Ariel SchalitIzraelski dron „Heron“
Izraelski dron „Heron“ - Sputnik Srbija
Pratite nas
Libanska armija je otvorila vatru na izraelske bespilotne letelice u oblasti sela Adejsi u južnom delu Libana, saopštila je libanska televizija „Majadin“.

Prema navodima televizije — vatra je otvorena na dve manje bespilotne letelice, koje su proletele iznad vojne baze u pograničnoj oblasti sela Adejsi.

Prema navodima lokalnih medija — komanda libanske armije je naredila da se momentalno puca na sve letelice koje se nađu u vazdušnom prostoru zemlje, nakon napada izraelskih dronova u južnom predgrađu Bejruta i u dolini Beka.

Libanski zvaničnici su ranije saopštili da su u noći između subote i nedelje izraelski dronovi napali južno predgrađe Bejruta. Jedan od dronova se srušio i dospeo u ruke boraca „Hezbolaha“, a drugi je eksplodirao i naneo materijalnu štetu zdanju pres-službe šiitskog pokreta.

Generalni sekretar „Hezbolaha“ Hasan Nasrula obećao je da će odgovoriti na agresivna dejstva Izraela, dok je premijer Libana napad nazvao otvorenom agresijom protiv suvereniteta te zemlje.

Visoki savet za bezbednost Libana potvrdio je 27. avgusta pravo libanskog naroda na samoodbranu od svake agresije, svim mogućim sredstvima.

U noći između nedelje i ponedeljka libanski mediji su saopštili da su izraelske bespilotne letelice gađale pozicije Narodnog fronta za oslobođenje Palestine u Libanu, nedaleko od granice sa Sirijom.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala