Kina će do kraja godine izgraditi više od pedeset hiljada 5G baznih stanica

© Sputnik / Maria Plotnikova5 G mreža
5 G mreža - Sputnik Srbija
Pratite nas
5G obezbeđuje razmenu informacija brzinama većim od 10 gigabajta u sekundi, što je 30 puta brže od postojećih 4G mreža. 5G tehnologija nudi i značajniji mrežni kapacitet i minimalno vreme odziva pri preuzimanju podataka.

Međunarodna unija za telekomunikacije planira da uvede novi standard do 2020. godine.

Peking namerava da do kraja godine izgradi više od 50.000 baznih stanica za 5G mreže u 50 velikih kineskih gradova, izjavio je direktor Biroa za informacionu i komunikacijsku zaštitu u Ministarstvu industrije i informacionih tehnologija Han Ksia.

Govoreći na forumu o razvoju 5G tehnologije u okviru izložbe „Smart Čajna ekspo-2019“, Ministarstvo je izdalo sedam dozvola za razvoj opreme potrebne za uvođenje 5G mrežne tehnologije.

Takođe je napomenuo da je potrebno stvoriti pogodno okruženje za razvoj 5G tehnologija u sledećoj fazi kako bi se intenzivirao razvoj standarda i normi za mreže pete generacije, popularizovala njihova upotreba i ojačala politička, finansijska, naučna i tehnička podrška.

U junu je Ministarstvo industrije i informacione tehnologije Narodne Republike Kine izdalo državne licence za komercijalnu upotrebu 5G mreže četiri glavna mobilna operatera u zemlji, uključujući „Čajna telekom, „Čajna unikom“ i „Čajna mobil“, kao i „Čajniz medija korporejšn“, koja uključuje „Čajna radio internešenel“, nacionalnu radio i centralnu televiziju.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala