Bolton optužio Kinu za navodnu krađu tehnologije F-35

© Sputnik / Grigoriй Sыsoev / Uđi u bazu fotografijaDžon Bolton
Džon Bolton - Sputnik Srbija
Pratite nas
Pomoćnik predsednika SAD za nacionalnu bezbednost Džon Bolton optužio je Kinu za navodnu krađu tehnologije letelice F-35 prilikom proizvodnje kineskog lovca pete generacije.

„Zabrinuti smo zbog prenosa vojne tehnologije u Kinu. Na primer, vidimo da je kineski lovac pete generacije veoma sličan F-35. Oni su ga, po svoj prilici, prosto ukrali“, rekao je Bolton novinarima u Ukrajini.

Ranije je saopšteno da je Bolton u Kijevu razgovarao sa sekretarom Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine Aleksandrom Danilukom o podršci evroatlantskim integracijama Ukrajine i načinima da se zaštiti industrija zemlje od „nemoralnog ponašanja Kine“.

Bolton je doputovao u zvaničnu posetu Kijevu 27. avgusta. Američki zvaničnik je izjavio da se nada produktivnim sastancima sa ukrajinskim zvaničnicima.

Američki list „Vol strit žurnal“ je pre toga saopštio da Bolton teži da spreči kinesku kompaniju „Skajrizon erkraft“ da kupi više od 50 odsto akcija velikog ukrajinskog preduzeća za avio-proizvodnju „Motor sič“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala