Američki senatori odlično znaju da su na „stop listi“ za ulazak u Rusiju

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaMinistarstvo inostranih poslova Rusije u Moskvi
Ministarstvo inostranih poslova Rusije u Moskvi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Američki senatori Ron Džonson i Kris Merfi, koji su izjavili da su im odbijene vize za ulazak u Rusiju, dobro znaju da se nalaze na ruskoj „stop listi“, rekla je portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.

Američki senatori, ta dvojica, znaju odlično da su na ruskom spisku lica kojima je zabranjen ulazak u našu zemlju, ali on nije zabranjen tek onako, nego isključivo kao odgovor na to što je Vašington uveo neosnovane restrikcije protiv značajnog broja članova Federalne skupštine Ruske Federacije“, rekla je Zaharova na konferenciji za novinare.

Ona je skrenula pažnju na okolnosti koje američki senatori pokušavaju da sakriju od sopstvenih birača.

„Mnogo puta smo predlagali Vašingtonu da se svi članovi zakonodavnih organa obe zemlje izuzmu iz svih ograničenja putovanja, kako bi se samim tim ukinuo makar jedan faktor koji ometa naše bilateralne odnose“, navela je Zaharova.

„I ne samo to, američki senatori su obećali da će doprineti realizaciji takve inicijative. A šta vidimo u praksi? U praksi vidimo da oni ništa nisu preduzeli, videli smo cirkusku predstavu, u čijoj je osnovi manipulisanje javnim mnjenjem kroz davanje neverodostojnih informacija“, zaključila je Zaharova.

Senator republikanac Ron Džonson je 26. avgusta saopštio da mu je Rusija odbila vizu. Ruska ambasada u SAD je saopštila da joj se senator nije obratio za dozvolu za putovanje u Rusiju.

Ministarstvo inostranih poslova Rusije je kasnije objasnilo da je senator na ruskoj „stop-listi“ i da mu je to poznato. Nakon toga je još jedan predstavnik Senata SAD, demokrata Kris Marfi, saopštio da mu je odbijena ruska viza.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala