Uhapšena majka koja je ostavila bebu u kontejneru u Žarkovu

© Sputnik / Radoje PantovićPolicija
Policija  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Policija je pronašla i uhapsila majku za koju se sumnja da je juče ostavila tek rođenu bebu u kontejneru u beogradskom naselju Žarkovo, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

On je novinarima rekao da joj je određeno policijsko zadržavanje (do 48 sati), a da očekuje da će odgovarati za teško delo i da će tužilaštvo tražiti da joj se odredi pritvor.

„Nema ništa što može da opiše kada u kontejneru nađete mali život. Srećom, živo dete, koje je pod ozbiljnim nadzorom lekara i koje pokazuje dobar oporavak nakon svega toga“, rekao je Stefanović.

Dodao je da mu je žao što ljudi ne razumeju koliko se neki bore da imaju decu, koliko se muče i žele da usvoje dete, a onda neko uradi ovakav, kako je rekao, bezuman, monstruozan potez.

„Ne mogu kao roditelj da razumem da se neko odrekne takvog malog života“, dodao je Stefanović.

Drago mu je, kaže, što je dete živo i zdravo.

„Krivičnim sankcijama se niko nikada ne raduje, ali su neophodne da se pokaže da tako nešto ne može da se dešava“, podvukao je ministar.

On je naveo da postoji mnogo institucija u zemlji koje mogu da pruže svaku vrstu pomoći, kojima građani mogu da se obrate.

„Hvala svima koji su na treptaj oka reagovali da dete bude zbrinuto“, zaključio je Stefanović.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala