Peskov: Samit „normandijske četvorke“ mora doneti rezultate

© Sputnik / Ilья Pitalev / Uđi u bazu fotografijaDmitrij Peskov
Dmitrij Peskov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ideju o održavanju samita o situaciji u Ukrajini u „normandijskom formatu“ podržavaju svi učesnici „četvorke“ , ali je neophodno da on donese rezultate, izjavio je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.

„Veoma aktivno se razgovara o obnavljanju rada ’normandijskog formata‘ na najvišem nivou. Tu ideju podržavaju svi — i Pariz, i Berlin, i predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski, i predsednik Rusije Vladimir Putin“, rekao je Peskov za ruski „Prvi kanal“.

On je dodao da je potrebno da prvo eksperti odrede potencijalne rezultate, a da zatim bude doneta odluka o održavanju takvog samita.

Putin je ranije, na sastanku s francuskim kolegom Emanuelom Makronom, izjavio da svaki sastanak u „normandijskom formatu“ treba da donese konkretne rezultate, kao i da je potrebno ostvariti već postignute dogovore.

Predsednik Francuske Emanuel Makron rekao je 26. septembra, po završetku Samita G7 u Bijaricu, da će sastanak o rešavanju krize u Ukrajini u „normandijskom formatu“, na nivou šefova država i vlada, biti održan u septembru.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala