Paolo Koeljo se izvinio Francuzima zbog Bolsonarovih uvreda Makronovima i Francuskoj (video)

© AP Photo / Boris HegerPaolo Koeljo
Paolo Koeljo - Sputnik Srbija
Pratite nas
Čuveni brazilski pisac Paolo Koeljo izvinio se Francuskoj zbog uvreda i nediplomatskih opaski koje je na račun te zemlje i bračnog para Makron izneo predsednik Brazila Žair Bolsonaro.

„Oprostite mi, oprostite mi hiljadu puta“, rekao je Koeljo u video-snimku objavljenom na Tviteru.

On se izvinio zbog „„Bolsonarove histerije prema Francuskoj“, kao i predsedniku Francuske i njegovoj supruzi i rekao da Brazil prolazi kroz tužan momenat u istoriji, prenosi „Rio tajms“.

Kako je naveo, lideri u njegovoj zemlji „govore svašta kako bi izbegli preuzimanje odgovornosti“.

​Koeljo je na Tviteru formirao pokret podrške francuskoj prvoj dami Brižit Makron, čijem se fizičkom izgledu narugao Bolsonaro u izjavama za koje je Emanuel Makron ocenio da izražavaju „krajnje nepoštovanje“.

„Ovo je žalostan video-snimak kojim se izvinjavam mojim francuskim prijateljima zbog krize i Bolsonarove histerije prema Francuskoj, kao i francuskom predsedniku i njegovoj supruzi“, poručio je Koeljo na Tviteru.

Pisac, rođen u Rio de Žaneiru 1947. godine, jedan je od najčitanijih autora u svetu, a njegov „Alhemičar“ je prodat u više desetina miliona primeraka.

Na uvredljive izjave brazilskog predsednika o Brižit Makron, francuski predsednik je uzvratio poželevši otvoreno pred kamerama iz celog sveta da „brazilski narod vrlo brzo dobije predsednika čije će ponašanje biti na visini“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala