Manipulacija američkog „jastreba“: Slagao da je tražio vizu za Rusiju

© AFP 2023 / Jim WatsonAmerički senator Ron Džonson
Američki senator Ron Džonson - Sputnik Srbija
Pratite nas
Senator republikanac Ron Džonson (iz države Viskonsin) saopštio je da nije dobio vizu za Rusiju. Međutim, rusko Ministarstvo spoljnih poslova je to negiralo.

Kako se navodi, Džonson je nameravao da poseti Rusiju u sastavu delegacije Kongresa. U planovima senatora su bili razgovori sa ruskim činovnicima, predstavnicima američkog biznisa i „organizacija civilnog društva“.

„Ja ću se i dalje zalagati za odlučni odgovor na agresiju Rusije i otvoreni dijalog, kada je to moguće“, navodi se na sajtu političara.

Ministarstvo inostranih poslova Rusije navodi da se Džonson nalazi na stop listi kao odgovor na uključivanje predstavnika Rusije na crnu listu.

„To se naziva manipulacija informacijama. On se nalazi na stop listi kao odgovor na stavljanje ruskih predstavnika na istu takvu u Americi, što je on odavno znao“, navodi se u saopštenju pres-službe MIP-a.

Oni su naveli da se senator nije obraćao za vizu.

„Međutim, predstavio je sve kao da je bio odbijen“, dodali su tamo.

Ron Džonson je predsednik podkomiteta Senata za saradnju u sferi evropske i regionalne bezbednosti. On je podržao niz antiruskih zakona, pozivao Donalda Trampa na izvođenje operacije protiv Rusije u Crnom moru nakon incidenta u Kerčkom moreuzu, a takođe je i protivnik „Severnog toka 2“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala