Erdogan zadovoljan dolaskom šest miliona ruskih turista

© Sputnik / Alekseй Nikolьskiй / Uđi u bazu fotografijaRuski predsednik Vladimir Putin i predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan na MAKS 2019
Ruski predsednik Vladimir Putin i predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan na MAKS 2019 - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan postavio je zadatak da se trgovinski promet sa Rusijom podigne do 100 milijardi dolara.

„Trgovinski promet između naših država već je veći od 25 milijardi dolara, ali je naš zadatak da se postigne cifra od 100 milijardi dolara“, rekao je Erdogan na ceremoniji otvaranja Međunarodnog avio-kosmičkog sajma „MAKS-2019“.

Turski lider je naglasio da svake godine Turska povećava izvoz avijaciono-kosmičke produkcije.

„Nivo eksporta u aviojaciono-kosmičkoj oblasti 2018. godine iznosio je 0,5 milijardi dolara“, dodao je Erdogan.

On je kratko ispričao o najnovijim dostignućima u avijacionoj industriji svoje države. Pomenuo je najnoviji avion, helikopter i razvoj bespilotnih sistema.

Govoreći o ekonomskoj saradnji sa Rusijom, Erdogan je naglasio njene duboke korene. Poseban značaj turski lider pridaje turistima iz Rusije.

„Nastavljaju da se probijaju rekordi po poseti ruskih turista koji dolaze u našu zemlju. Ove godine očekujemo posetu 6 miliona ruskih turista“, rekao je on.

Na kraju je Erdogan izjavio da će, po njegovom mišljenju, saradnja sa Rusijom dati novi impuls razvoju saradnje kako u avijacionoj sferi, tako i u sferi kosmičke tehnologije.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala