Čime je Putin počastio Erdogana u Moskvi

© Sputnik / Sergeй Guneev / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin i predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan na sajmu „MAKS 2019“, sladoled
Predsednik Rusije Vladimir Putin i  predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan na sajmu „MAKS 2019“, sladoled  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin je na Međunarodnom sajmu avijacije i svemirskih istraživanja „MAKS 2019“ počastio predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana ruskim sladoledom.

Nakon obilaska sajma, predsednici su prišli pultu sa čuvenom ruskom poslasticom, koju su zavoleli mnogi svetski političari.

Prilazeći prodavačici, ruski predsednik se zainteresovao za ponudu.

„Izbor je veliki — sladoled u čašici, u kornetu, od čokolade, mlečni, sa pistaćima. Imamo i vološki sladoled od vanile“, nabrajala je prodavačica.

Dok je prevodilac žurno prevodio Erdoganu, Putin je za to vreme za svog kolegu odabrao vološki sladoled, a za sebe „karovku" iz Korenovke.

„Čokoladni ili mlečni?“ pitala je prodavačica.

„I jedan i drugi“, odgovorio je Putin sa osmehom.

Ruski predsednik je izvadio svežanj novčanica iz džepa, među kojima je bilo novčanica od 5.000 i 1.000 rubalja, kao i novčanica od 200 rubalja sa slikom Krima.

Prodavačici sladoleda je dao pet hiljada rubalja.

„Dajte ministru kusur — za razvoj vazduhoplovstva“, rekao je Putin i pokazao glavom na ministra industrije i trgovine Denisa Manturova, a on je sa osmehom zahvalio na velikodušnosti.

Nakon toga su lideri dve zemlje probali sladoled. Međutim, Putin je odlučio da počasti sve članove obe delegacije, pa su se svi još jednom vratili do pulta sa ruskim sladoledom.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala