Bolton nagovara Ukrajince da odustanu od kineskih investicija

© AP Photo / Jacquelyn MartinSavetnik američkog predsednika za nacionalnu bezbednost Džon Bolton
Savetnik američkog predsednika za nacionalnu bezbednost Džon Bolton - Sputnik Srbija
Pratite nas
Savetnik američkog predsednika za nacionalnu bezbednost Džon Bolton upozorio je tokom posete Ukrajini na navodne opasnosti od kineskih investicija.

Uoči Boltonove posete u medijima su se pojavile nezvanične informacije da je jedan od ciljeva njegovog dolaska u Ukrajinu da spreči da kineske kompanije kupe više od 50 odsto akcija velikog ukrajinskog preduzeća za proizvodnju aviona „Motor sič“. 

„Smatramo da Kina pokušava da se integriše u ekonomiju zemalja širom sveta, pored ostalog u okviru projekta ’Put svile‘, kao i kroz privlačne investicije. Informišemo prijatelje i partnere o opasnostima koje nose kineske investicije“, rekao je Bolton za ukrajinski portal „Evropska pravda“.

On je odbio da komentariše pitanja u vezi s „Motor sičom“, čiji se proizvodi koriste za avione i helikoptere u 120 zemalja.

Krajem prošle sedmice predstavnik tog preduzeća je saopštio da su dve kineske kompanije već predale na usaglašavanje Antimonopolskom komitetu Ukrajine ugovor o kupovini više od 50 odsto akcija „Motor siča“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala