Sastali se Vučić i Bocan-Harčenko

© Tanjug / DIMITRIJE GOLLAleksandar Vučić i Aleksandar Bocan-Harčenko
Aleksandar Vučić i Aleksandar Bocan-Harčenko - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Ruske Federacije Aleksandra Bocan-Harčenka, sa kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima i regionalnoj situaciji.

Predsednik Vučić je rekao da se zalaže za stvarni kompromis u rešavanju pitanja Kosova i Metohije, ali da ne očekuje skori nastavak dijaloga Beograda i Prištine, s obzirom na takse na robu iz centralne Srbije i situaciju na prištinskoj političkoj sceni.

Ambasador Bocan-Harčenko je rekao da je pitanje KiM od velike važnosti za stabilnost regiona i da je Rusija, kao stalna članica Saveta bezbednosti UN, spremna da doprinese rešenju u okviru međunarodnog prava.

Predsednik Vučić i ambasador Bocan-Harčenko saglasili su se da srpsko-ruski odnosi napreduju u skladu sa obostranom željom, kao i da će potpisivanje sporazuma o slobodnoj trgovini između Srbije i Evroazijske unije, koje se očekuje 25. oktobra, dati novi kvalitet budućoj saradnji, jer omogućava slobodno kretanje robe, usluga i radne snage i pristup Srbije tržištu od oko 180 miliona potrošača.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala