Makron: Brazilske žene se sigurno stide svog predsednika

© Tanjug / DRAGAN KUJUNDZICEmanuel Makron
Emanuel Makron - Sputnik Srbija
Pratite nas
Francuski predsednik Emanuel Makron rekao je danas da se brazilske žene sigurno stide svog predsednika Žaira Bolsonara.

Tako je nastavljen verbalni sukob između Makrona i Bolsonara, koji je uvredio Makronovu suprugu na svom profilu na Fejsbuku, kada se rugao na račun njenih godina, podseća agencija Rojters.

Makron je u Bijaricu novinarima rekao da je taj Bolsonarov postupak ogromno nepoštovanje prema njegovoj ženi Brižit.

Nakon što je Makron optužio Bolsonara za požare u Amazoniji, kao i da laže u vezi sa promenom njegove politike prema klimatskim promenama, Bolsonaro je na svom profilu na Fejsbuku uporedio izgled svoje 37-godišnje supruge Mišel i Makronove 66-godišnje supruge Brižit, podseća britanska agencija.

„Ne ponižavajte čoveka hahaha“, napisao je Bolsonaro u komentaru, a mnogi mediji i korisnici društvenih mreža su ga zbog toga prozvali seksistom.

​Makron je rekao da je to tužno, i to pre svega za Bolsonara, ali i za Brazilce.

„Pošto gajim veliko poštovanje za narod Brazila, nadam se da će uskoro imati predsednika koji odgovara tom poslu“, dodao je Makron.

Agencija AP prenosi da je francuski predsednik zapretio i da će da blokira sporazum EU sa Brazilom i sa drugim državama Južne Amerike, zbog požara koji besne u Amazoniji, a čiji su uzrok — laži brazilskog predsednika Žaira Bolsonara u vezi sa krčenjem šume.

U julu je Bolsonaro otkazao sastanak sa francuskim šefom diplomatije Žan-Iv Le Drijanom, i umesto toga je otišao na šišanje.

Otkako je preuzeo predsedničku funkciju u januaru, Bolsonaro se protivi primeni propisa za zaštitu životne sredine i objavio je da namerava da razvije područje Amazonije, u kojoj je krčenje šume, najveće prašume na svetu, u velikoj meri povećano ove godine, navodi Rojters.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala