Libanski predsednik napad Izraela nazvao „objavom rata“

© Sputnik / Alekseй Družinin / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Libana Mišel Aun
Predsednik Libana Mišel Aun - Sputnik Srbija
Pratite nas
Liban bi napade izraelskih bespilotnih letelica mogao da shvati kao „objavu rata“, izjavio je libanski predsenik Mišel Aun na sastanku sa specijalnim izaslanikom Ujedinjenih nacija Janom Kubišom.

„Liban je uputio žalbu Savetu bezbednosti UN, kao odgovor na agresiju Izraela u južnom predgrađu Bejruta, i zadržava pravo na samozaštitu, pošto nam ono što se dogodilo ’kao objava rata‘ daje pravo da štitimo svoj suverenitet i nezavisnost“, rekao je Aun.

Libanski predsednik je naglasio da dejstva Izraela narušavaju prvu tačku Rezolucije 1701 Saveta bezbednosti UN.

„Tokom više susreta sa Vama sam govorio da Liban nije ispalio nijedan metak sa granice, što je dozvoljeno radi samoodbrane. Ono što se dogodilo juče daje nam pravo da to učinimo“, rekao je libanski predsednik.

U noći između subote i nedelje izraelske bespilotne letelice napale su pozicije „Hezbolaha“. Incident se dogodio nekoliko časova pošto je izraelska vojska bombardovala oblast u blizini sirijske prestonice Damaska. Izraelci su saopštili da su gađali iranske objekte u blizini Damaska, kako bi osujetili napad dronova na svoju zemlju.

U noći između nedelje i ponedeljka libanski mediji su preneli da su bespilotne letelice gađale pozicije Narodnog oslobodilačkog fronta Palestine u Libanu, nedaleko od granice sa Sirijom.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala