Izrael kažnjava palestinske grupe na teritoriji Libana (video)

© AFP 2023 / MAHMUD HAMSGvozdena kupola
Gvozdena kupola - Sputnik Srbija
Pratite nas
Izraelska vojska je izvela napad dronovima na pozicije radikalne grupe Narodni front oslobođenja Palestine — glavna komanda u Libanu, piše „An nahar“. To je bio odgovor na napad iz Pojasa Gaze na izraelsku teritoriju.

Kako javljaju mediji, napad je izveden na pozicije Narodnog fronta u blizini grada Zahla na istoku Libana (provincija Baka, na granici sa Sirijom). Predstavnik grupe, koja je saveznik šiitskog Hezbolaha, rekao je portalu „An nahar“ da su izraelski dronovi izveli najmanje tri napada. Po njegovim rečima, nema žrtava, već je nanesena samo materijalna šteta.

Izraelska vojska je saopštila da je noćas izvela nekoliko napada i na pozicije Hamasa u Pojasu Gaze, kao odgovor na ispaljivanje tri rakete na teritoriju Izraela.

Ranije je komanda libanske vojske saopštila da su noćas na nebu iznad južnog predgrađa Bejruta upala dva izraelska drona. Jedan od njih je pao, ali nije naneo štetu okolini, dok je drugi eksplodirao u području Muavad. Predstavnik Hezbolaha je saopštio da je jedan dron bio miniran i da je pao na zgradu pres-centra partije. Tom prilikom je povređeno troje radnika.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala