Albanac u Makedoniji provocirao Anu Brnabić: „Mi smo izašli iz šume!“

© Tanjug / ZORAN ZESTICPremijerka Srbije Ana Brnabić i premijer Makedonije Zoran Zaev
Premijerka Srbije Ana Brnabić i premijer Makedonije Zoran Zaev - Sputnik Srbija
Pratite nas
Premijerka Srbije Ana Brnabić i njen makedonski kolega Zoran Zaev su otvorili integrisani granični prelaz između Srbije i Severne Makedonije, a tokom ceremonije otvaranja se desio incident kada je novinar televizije „Klan“ iz Makedonije prišao premijerki Srbije noseći majicu sa natpisom: „Mi smo izašli iz šume“.

Brnabićeva je na integrisanom graničnom prelazu poručila da je to novi početak za ekonomsku saradnju u regionu Zapadnog Balkana, koja je u ovom trenutku pred izazovima, budući da je Priština uvođenjem taksi na robu iz centralne Srbije i BiH suspendovala CEFTA sporazum.

Nakon što je sa makedonskim kolegom Zoranom Zaevim označila početak rada zajedničkog prelaza Preševo–Tabanovce, srpska premijerka je istakla da je to prvi takav prelaz u ovom delu Evrope, te da će Srbija dati sve od sebe da takvi zajednički prelazi postanu realnost na što većem broju granica.

Na otvaranju se, međutim, desio incident. Novinar televizije „Klan“ iz Makedonije, Albanac Furkan Saliju prišao je premijerki Srbije noseći majicu sa slikama albanskih „selebritija“ i natpisom: „Mi smo izašli iz šume“, što je bila jasna provokacija, prenosi „Telegraf“.

Podsetimo, premijerka Srbije je ranije, govoreći o nekim političarima sa Kosova, izjavila da neki od njih „kao da su tek izašli iz šume“, a albanski mediji su to iskoristili i njenu izjavu prikazali kao napad na sve Albance, čemu su se priključile i poznate albanske ličnosti.

Novinar je prišao Brnabićevoj i pitao je o graničnom prelazu, ali premijerka ga nije udostojila odgovora.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala