Dodik: Niko neće zaustaviti narodnu integraciju RS i Srbije

© Tanjug / SAVA RADOVANOVICMilorad Dodik
Milorad Dodik - Sputnik Srbija
Pratite nas
Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da niko neće zaustaviti narodnu integraciju Republike Srpske i Srbije.

Dodik je to rekao na 54. Kočićevom zboru u Stričićima na Manjači i naveo da je prošlo vreme strahovanja od visokih predstavnika i rigidne međunarodne zapadne zajednice, prenosi RTRS.

On je istakao da Srbija i Republika Srpska bez oklevanja pokazuju svoju saradnju na najbolji mogući način.

„Srbija je u poslednje dve godine dala Republici Srpskoj bespovratno 32 miliona evra za različite infrastrukturne projekte širom Srpske“, rekao je Dodik i zahvalio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću za tu pomoć.

Prema njegovim rečima, u RS i u opštinama u Federaciji BiH, koje su većinski naseljene srpskim stanovništvom, Srbija gradi bar po jedan objekat, što je želja predsednika Vučića da Srbija na taj način bude prisutna i na ovim prostorima.

Govoreći o obeležavanju 54. Kočićevog zbora, u čast narodnog tribuna Petra Kočića, Dodik je rekao da su ovo dani u kojima se Srbi okupljaju da bi obeležili osnovne ideje slobode, što je, kako je rekao, ključna reč srpske istorije.

„U potpunosti shvatam Kočića tek sada kada sam otišao u Sarajevo ovih 10 meseci i koliko je aktuelno i danas njegovo poimanje i prikaz položaja koji se ničim nije suštinski promenio, osim što su sada neke druge ličnosti na istorijskoj sceni“, rekao je Dodik.

On je dodao da su Srbi davno naučili da samo gde imaju svoju državu imaju i slobodu, a ako nemaju državu, onda im se desi Jasenovac ili etničko čišćenje koje se desilo u Hrvatskoj i značajnom delu Federacije BiH, preneo je Tanjug.

Kako je ocenio, Srbi u Hrvatskoj su danas izloženi maltretiranju i diskriminaciji, koja je „sistematska i zadojena u nameri da se i ono malo Srba što ih je ostalo etnički očisti“, što se, kako je naveo, nedavno moglo videti i u Kninu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala