Ukrajinski ministar obećao da će razviti zastavu zemlje iznad Vladivostoka

© Sputnik / Stringer / Uđi u bazu fotografijaMinistar infrastrukture Ukrajine Vladimir Omeljan
Ministar infrastrukture Ukrajine Vladimir Omeljan - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministar infrastrukture Ukrajine Vladimir Omeljan izjavio je da će Kijev pobediti u „ratu“ sa Moskvom.

Govoreći na otvaranju izložbe „Faktor slobode“ u Kijevu, Omeljan je prokomentarisao reči francuskog predsednika Emanuela Makrona o Evropi „od Lisabona do Vladivostoka“.

„Više sam nego siguran da su evropski liberali koji proglašavaju Evropu od Lisabona do Vladivostoka u pravu. To će zaista biti Evropa, ali tek kad iznad Vladivostoka ponovo bude ukrajinska zastava. Kao i pre sto godina“, rekao je ministar.

On je uveren u pobedu u „još jednoj ukrajinsko-ruskoj bitki“.

Makron se ove nedelje sastao sa ruskim liderom Vladimirom Putinom, a nakon sastanka je na Fejsbuku objavio poruku na ruskom jeziku u kojoj je istakao da „veruje u Evropu koja se proteže od Lisabona do Vladivostoka“ i nazvao Rusiju „duboko evropskom zemljom“.

Omeljan se nalazi na mestu ministra infrastrukture Ukrajine od aprila 2016. godine. Za to vreme imao je više skandaloznih izjava. Između ostalog, on se aktivno zalagao za prekid železničkog saobraćaja sa Rusijom, iako upravo vozovi za Moskvu kompaniji „Ukrzaliznice“ donose najviše profita. Pored toga, Omeljan je obećao da će u Moskvu ući na tenku.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala