Rusija odgovorila Kijevu: Izopačili ste De Golovu filozofiju do neprepoznatljivosti

© Sputnik / Oleg Rukavicыn / Uđi u bazu fotografijaPortparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ukrajinski političari svojim izjavama izvrću koncept mirne saradnje od Lisabona do Vladivostoka, napisala je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova na svom nalogu na Feujsbuku, komentarišući izjavu ministra infrastrukture Ukrajine Vladimira Omeljana.

Citirajući Omeljanove reči, Zaharova je naglasila da ta ideja „nije toliko glupa koliko je užasna“. Portparolka je podsetila da su 1918. i 1919. godine „Vladivostok okupirale trupe Čehoslovačke, SAD, Japana, Kanade i drugih zemalja“.

„A ovo ’pre 100 godina‘ odnosi se ne toliko na ukrajinsku, već u principu na okupacione zastave u tom regionu“, istakla je Zaharova.

„De Golova filozofija izopačena je do neprepoznatljivosti i umesto jedinstvenog prostora mirne saradnje od Lisabona do Vladivostoka, Evropi se preko Ukrajine podmeću sasvim drugačiji koncepti“, dodala je ona.

Sa svoje strane, ruski senator Aleksej Puškov smatra da Ukrajina za Evropu ima samo funkciju poligona za pritisak na Rusiju.

„Kada Makron govori o jedinstvenoj Evropi od Lisabona do Vladivostoka, on ponajmanje razmišlja o Ukrajini. Ukrajini je data jedna uloga — uloga poligona za pritisak na Rusiju. Izvan toga ona, za razliku od Rusije, ne može ništa da pruži Evropi“, kazao je Puškov.

​Ranije je Omeljan izjavio da će „iznad Vladivostoka ponovo biti ukrajinska zastava“, kao što je to bil „pre 100 godina“, saopštio je ukrajinski portal „Polit navigator“. Političar je sličnu poruku objavio i na svojoj stranici na Fejsbuku.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala