Trijumf ruske tehnologije: Rusija se vraća proizvodnji podmornica iz vremena SSSR-a

© Sputnik / Vitaliй Timkiv / Uđi u bazu fotografijaProba za paradu Dana mornarice u ruskim gradovima
Proba za paradu Dana mornarice u ruskim gradovima  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruske flote će dobiti najmodernije podmornice, čija proizvodnja predstavlja trijumf ruske tehnologije, izjavio je za portal „Vzgljad“ admiral Igor Kasatonov, komentarišući pisanja medija da će Ratna mornarica Rusije naredne godine dobiti šest podmornica.

„To je sistematsko povećanje proizvodnje i trijumf ruske tehnologije. Sada se osigurava postepeni povratak tempu izgradnje vojnih brodova koji je postojao za vreme Sovjetskog saveza. To govori o visokim organizacionim sposobnostima direktora naših preduzeća“, rekao je komandant Crnomorske flote Rusije, admiral Igor Kasatonov.

„Mi se sećamo da je u zemlji, u određenom periodu, građeno 215 podmornica projekta 631. Takođe, za sedam godina bilo je izgrađeno 13 strateških podmornica projekta 667“, podsetio je admiral.

Prema njegovim rečima, sistemska proizvodnja podmornica postavlja visok tempo rada za čitavu proizvodnju i taj tempo će se zadržati, jer postoji potražnja morske flote za podmornicama.

Kasatonov je negirao reči skeptika koji smatraju da je predaja šest podmornica Ratnoj mornarici Rusije slučajnost i koji tvrde da je to diktirano pomeranjem kontrolnih rokova puštanja podmornica u rad.

„Postoje kritičari i neka oni kritikuju“, primetio je admiral.

„Sve podmornice koje se grade su vrlo različite, ali su sve one četvrta generacija, što je skladu sa najvećim standardima svetske prakse brodogradnje. Različite flote će dobiti te podmornice. To govori o tome da se svi ti pravci postepeno poklapaju i čitav svet treba da se pripremi za ogromnu prednost Rusije u tim pravcima“, zaključio je Kasatonov.

Sve vesti
0
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
loader
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala