Srpske odbojkašice započele odbranu evropske titule — pala Finska u prvoj utakmici

© AP Photo / Koji SasaharaBrankica Mihajlović u akciji
Brankica Mihajlović u akciji - Sputnik Srbija
Pratite nas
Odbojkašice Srbije pobedile su sa 3:0 (25:17, 25:15, 25:17) reprezentaciju Finske na startu Evropskog prvenstva koje se igra u Turskoj i na najbolji način započele odbranu evropske titule.

„Orlice“ su nakon sporog otvaranja meča pokazale klasu i poslale poruku glavnim izazivačima na evropski tron.

Srbija za dva dana igra protiv selekcije Bugarske, biće to mnogo veći izazov za naše odbojkašice, prenosi B92.

Nisu Srpkinje najbolje počele meč, motivisana Finska se dobro branila i odlično napadala, te je povela 4:0 i 8:4.

Međutim, tada se bude naše odbojkašice, predvođene Boškovićevom, Mihajlovićevom i Veljkovićevom prave seriju 8:0 za preokret na 12:8.


Evropsko prvenstvo, Prvo kolo:
Srbija — Finska 3-0 (25:17, 25:15, 25:17)


Sportska dvorana, Ankara
Sudije: Stoika (Rumunija), Mokri (Slovačka)


Srbija: Buša, Lazović, Popović, Mirković, Mihajlović, Ognjenović, Veljković, Pušić, Bjelica, Aleksić, Popović, Bošković, Milenković, Blagojević


Finska: Koskelo, Esko, Kosonen, Kokonen, Bjeregard-Madsen, Rikila, Alanko, Kilmaho, Pihlamajaki, Karu, Korhonen, Cakan, Lakonen, Sievanen


Finska uspeva da se primakne na 13:11 i 14:12, nakon čega je usledila nova serija Srpkinja 4:0 za 18:12, nakon čega su rutinski privele prvi set kraju i osvojile ga rezultatom 25:17.

Nisu popustile naše odbojkašice nakon laganog osvajanja prvog seta, nastavljaju u istom ritmu i otvaraju drugi set sa 4:0.

Finkinje nisu mogle da pariraju našim odbojkašicama, koje pojačavaju tempo i povećavaju razliku na 12:4.

„Orlice“ na zadovoljstvo selektora Terzića nastavljaju da „grizu“ za svaki poen, pa još ubedljivije od prvog osvajaju drugi set u Ankari rezultatom 25:15.

Finkinje su „pokazale zube“ na startu trećeg seta, dobro su parirale našoj selekciji u prvoj trećini seta — 8:8.

Tada Srpkinje pojačavaju ritam i mini-serijom za 11:8 „prelamaju“ meč, jer brzo stižu do 15:10, nakon čega rival više nije mogao da uzvrati.

U završnici je selektor Terzić pružio šansu i najmlađim reprezentativkama, koje koriste šansu i potvrđuju ubedljivu pobedu rezultatom 25:17.

Srpkinje na Evropskom prvenstvu brane titulu osvojenu 2017. godine, koja je došla nakon što su prethodno na Olimpijskim igrama 2016. osvojile srebro, da bi zatim, prošle godine, dominantnom predstavom postale prvakinje sveta u Japanu.

Neverovatan ciklus naše odbojkašice će pokušati da „zatvore“ naredne godine u Tokiju, na narednim OI, na koje su nedavno izborile plasman pobedama nad Tajlandom (3-0), Portorikom (3-0) i Poljskom (3-1).

Naredni meč Srbija igra u nedelju protiv Bugarske, dan kasnije sa Francuskom, potom protiv Grčke 28. avgusta, a sve te utakmice počeće u 16 časova po našem vremenu.

U poslednjem kolu, u derbiju grupe, Srbija će igrati protiv domaćina Turske, 29. avgusta, od 18 časova i 30 minuta.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala