Sirijska vojska oslobodila još četiri sela na severu Hame

© Sputnik / Mihail Voskresenskiй / Uđi u bazu fotografijaObuka sirijskih vojnika u provinciji Hama
Obuka sirijskih vojnika u provinciji Hama - Sputnik Srbija
Pratite nas
Sirijska vojska je uspostavila kontrolu nad selima Kafr Zita, Latmane, Latmin i Tel Fas na severu provincije Hama, izjavio je za Sputnjik sirijski vojni izvor.

„Sada ostaje da se oslobode samo tri sela na severu Hame: Murik, Lahaja i Maarkabe“, rekao je izvor.

Sirijske vlasti objavile su 22. avgusta da su otvorile humanitarni koridor za civile koji žele da izađu iz dela provincije Idlib, koji je pod kontrolom terorističke grupe.

Snage sirijske Vlade zauzele su Han Šejhun i sada je u gradu u toku čistka i deminiranje, javio je sirijski vojni izvor sa terena za Sputnjik.

Posle pregovora o Siriji u Nursultanu 2. avgusta stupio je na snagu režim prekida vatre u zoni deeskalacije u Idlibu. Komanda oružanih snaga Sirije saopštila je da će prekinuti borbena dejstva, pod uslovom da Turska ispuni svoje obaveze prema rusko-turskom sporazumu, postignutom u septembru 2018. godine u Sočiju. Osnovna tačka ovih sporazuma je povlačenje teškog i srednjeg naoružanja terorista na 20 kilometara od demilitarizovane zone u Idlibu.

Tri dana kasnije, 5. avgusta, vojska je nastavila operaciju, zbog nepoštovanja uslova od strane terorista, koji su, koristeći zatišje, pokušali da napadnu položaje sirijske vojske na severu provincije Hama i više puta su otvarali vatru na stambena naselja u tom kraju.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala