Policija uhapsila dva napadača na Srbe u Kninu?

Pratite nas
Hrvatska policija uhapsila je dva napadača na Srbe, koji su 21. avgusta učestvovali u jednom od dva odvojena napada na kafiće na području Knina, piše zagrebački portal „Indeks“.

U jednom od napada, u mestu Đevrske, za razliku od onog prvog u opštini Biskupija, nije bilo povređenih, a prema rečima svedoka — tri osobe su na nacionalnoj osnovi vređale Srbe i po kafiću razbijale inventar.

Policija je uhapsila dve muške osobe starosti 25 i 28 godina, a kako je saopšteno — pronađeni su u noći nakon incidenta.

Starijeg muškaraca su pronašli za volanom „Golfa“, kojim su se napadači dovezli pred kafić u Đevrskama i pritom je, kako se navodi, bio u vidno alkoholisanom stanju i odbio je alkotest.

U policijskom saopštenju stoji da je „Golf“ šibenskih registracijskih oznaka.

Podseća se da je osumnjičeni 25-godišnjak na naročito drzak i nepristojan način na nacionalnoj osnovi vređao 62-godišnjeg vlasnika ugostiteljskog objekta i pri tom je narušavao javni red i mir, dok je 28-godišnjak verbalno napao vlasnika, nakon što ih je on upozorio da ne oštećuju inventar i da će pozvati policiju.

Uhapšeni su privedeni Opštinskom sudu u Šibeniku, stalna služba Knin.

Stariji je priveden zbog, kako se navodi, kršenja javnog reda i mira, a mlađi učesnik zbog saobraćajnog prekršaja, odnosno, zbog vožnje u alkoholisanom stanju.

Navodi se da policija tek treba da utvrdi da li su oni učestvovali i u brutalnom napadu iste noći u kafiću „Petko“ u opštini Biskupija, kada je njih petoro završilo u bolnici.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala