Pobeda na startu turnira u Kini — „orlovi" umalo ispustili Italiju

© Foto : KSS / Marko MetlasMarko Gudurić i Stefan Jović
Marko Gudurić i Stefan Jović - Sputnik Srbija
Pratite nas
Košarkaška reprezentacija Srbije je ostvarila prvu pobedu na Ostajger kupu u Šenjangu, u meču protiv Italije.

Izabranici selektora Aleksandra Đorđevića premijerni meč na azijskom kontinentu rešili su u svoju korist rezultatom 71:65.

Bogdan Bogdanović je bio najefikasniji u timu Srbije sa 15 poena, Nemanja Bjelica ubacio je 10, a Stefan Jović 9. Kod Italijana Marko Belineli postigao je 17, a Danijel Heket 15 poena, prenosi B92. 

Već u prvoj deonici aktuelni vicešampioni sveta pokazali su da su bliži pobedi, ubacili su ukupno 27 poena i na prvi odmor su otišli sa prednošću od deset poena.

Napadački ritam Srbije je neznatno usporio u drugoj deonici, ali se na poluvreme ipak otišlo sa sigurnim vođstvom od 13 poena.

Kvalitet košarke se značajno umanjio na startu drugog poluvremena, pa je treća deonica završena sa svega 14:12 u korist Italije, ali je Srbija sa viškom od 11 poena startovala poslednju četvrtinu.

Poveli su „orlovi“ na startu poslednjeg kvartala sa 64:48, a onda su stali, više od tri minuta nije bilo poena, što Italijani koriste i serijom 17:0 na krilima Galinarija i Belinelija preokreću na 65:64, dva minuta pre kraja meča.

Međutim, srpski tim se tada konačno budi, Milutinov vraća prednost zakucavanjem i jednim slobodnim bacanjem. Nakon dobre odbrane, Jović petnaestak sekundi pre kraja pogađa trojku sa devet metara i stavlja tačku na meč — 71:65.

Srbija za dva dana igra protiv Novog Zelanda, a u utorak je na programu duel sa Francuzima, poslednji uoči starta Svetskog kupa.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala