Kremlj najavio „važnu izjavu Putina“

© Sputnik / Natalья Seliverstova / Uđi u bazu fotografijaKremlj, Moskva
Kremlj, Moskva - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin dao je važnu izjavu na sastanku sa članovima Saveta bezbednosti Rusije, na kojem je razgovarano o Sporazumu o likvidaciji raketa srednjeg i kratkog dometa i o nedavnim raketnim probama u Sjedinjenim Američkim Državama.

„Ova izjava uskoro će biti objavljena“, saopštio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

„Uglavnom, razmatran je Sporazum o likvidaciji raketa, u kontekstu nedavnog testiranja rakete srednjeg dometa kopnenog baziranja u Sjedinjenim Američkim Državama“, rekao je Peskov.

On je istakao da je Putin već izražavao žaljenje zbog „podrivanja temelja“ Sporazuma o likvidaciji raketa srednjeg i kratkog dometa.

„Ovo moramo jasno da zapamtimo i da ne zaboravimo da je predsednik Putin govorio da su faktički postupci naših američkih kolega u suprotnosti sa odredbama ovog Sporazuma i da suštinski pogoršavaju situaciju i sporazumu uskraćuju održivost. Tada se nisu obazirali na ove strahove i krenuli su drugim putem“, rekao je Peskov.

Sastanku su prisustvovali i premijer Rusije Dmitrij Medvedev, predsedavajuća Saveta Federacije Valentina Matvijenko, rukovodilac predsedničke administracije Anton Vajno, predsednik Državne dume Vjačeslav Volodin, sekretar Saveta bezbednosti Nikolaj Patrušev, ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov, ministar unutrašnjih poslova Vladimir Kolokoljcev, ministar odbrane Sergej Šojgu i direktor Spoljnoobaveštajne službe Sergej Nariškin.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala