Đurić: Poternica za Radoičićem pokušaj da se delegitimizuje Srpska lista

© Tanjug / ZORAN ZESTICMarko Đurić
Marko Đurić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Raspisivanje lokalne poternice za potpredsednikom Srpske liste Milanom Radoičićem poslednji je u seriji pritisaka na srpski narod u pokrajini i pokušaj da se politički delegitimizuje Srpska lista, čije je delovanje najveći trn u oku prištinskih separatista, ističe direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

„Činjenica da je ova informacija obelodanjena na dan raspisivanja vanrednih izbora na Kosovu i Metohiji daće ton čitavoj predizbornoj kampanji, koja će očigledno biti takmičenje albanskih političkih aktera u šovinizmu i mržnji prema Srbima. Kosovsko pravosuđe, umesto da se bavi suzbijanjem verskog ekstremizma i dekonstrukcijom albanskih kriminalnih klanova, jedva čeka da, po naredbi prištinskih kriminalnih bosova, na sebe preuzme ulogu palice za političko razračunavanje“, navodi Đurić.

On ističe da je prištinsko pravosuđe još jednom na najflagrantniji način pokazalo da je instrument u rukama albanskih političkih i kriminalnih struktura i da je oruđe za antipravni linč Srba.

„Srbi na Kosovu i Metohiji će, uveren sam, i u predstojećem periodu, bez obzira na sve diverzije Prištine, ostati lojalni državi Srbiji i podržavati Srpsku listu, kao najistrajnijeg garanta odbrane srpskih državnih i nacionalnih interesa u našoj južnoj pokrajini“, navodi Đurić.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala