Pohod Srba na US open: Ko će protiv koga igrati

© AP Photo / Carl RecineNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija
Pratite nas
Novak Đoković saznao je protiv koga će otpočeti pohod na odbrani titule na US openu.

Đoković brani titulu na poslednjem grend slemu sezone, a pored njega na tom turniru nalazi se još petorica Srba, piše B 92.

Najbolji teniser sveta će u prvom kolu igrati protiv Španca Roberta Karbaljesa Baene, sa kojim će se sastati prvi put u karijeri.

Posle toga očekuje ga duel sa Semom Kverijem ili Huanom Ignasijom Londerom, a u trećoj rundi moguć je duel sa nekim od srpskih tenisera.

U najužem delu Novakovog dela žreba nalazi se Janko Tipsarević, koji turnir počinje od domaćeg igrača Denisa Kudle, kao i Dušan Lajović, koji će igrati sa Belgijancem Stivom Darsisom.

Ukoliko obojica pobede u svojim uvodnim mečevima oni će se sastati u drugom kolu, a pobednik njihovog potencijalnog duela ići će na megdan Novaku.

Đoković i u četvrtom kolu može da ide na još jednog Srbina, s obzirom da se u njegovom delu žreba nalaze i Laslo Đere i Miomir Kecmanović.

Njih dvojica odigraće međusobni duel u prvom kolu turnira u „Velikoj jabuci“, ali će ubedljivo najteži mogući protivnik za Đokovića iz tog dela žreba biti Sten Vavrinka, koji igra protiv kvalifikanta na startu turnira.

Što se tiče četvrtfinala, Novak bi mogao da potraži osvetu protiv Rusa Danila Medvedeva, koji ga je porazio u polufinalu mastersa u Sinsinatiju, dok ga u polufinalu US opena očekuje novi potencijalni blokbaster sa Rodžerom Federerom.

Peti srpski teniser u Njujorku Filip Krajinović nalazi se najdalje moguće od ostalih reprezentativnih kolega. On u prvom kolu igra protiv Nemca Sedrika Marsela Štebea i biće veliki favorit, a u drugom ide na Marina Čilića.

Ukoliko uspe da iznenadi Hrvata Filip će igrati najverovatnije protiv Džona Iznera ili Jan Lenarda Štrufa, a ukoliko bi napravio veliko iznenađenje i došao do osmine finala zaslužio bi megan da drugim teniserom sveta Rafaelom Nadalom.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala