Beograđani se žalili na trotinete, grad reguliše njihovu upotrebu

Pratite nas
Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da će od države zahtevati da se hitno reguliše upotreba električnih trotineta kako bi svi bili sigurni.

„Baš smo danas doneli odluku, Grad Beograd će uputiti predlog kojim će tražiti da se zakonski reguliše korišćenje trotineta, s obzirom da imamo veliki broj pritužbi građana“, navodi Vesić za novine „Alo“. 

Zamenik gradonačelnika kaže da je svestan tog problema i pritužbi građana i da će to biti regulisano u najkraćem roku.

„Imamo paradoksalnu situaciju — za bicikl treba kaciga, za motor i kaciga i dozvola, a za trotinet ništa“, objašnjava Vesić i podseća da trotinet nema ni zvonce.

Pritom, krećete se brzinom kojom maltene bez problema možete da ubijete čoveka, rekao je Vesić koji kao gorući problem vidi upravo to što za trotinete još ne postoji adekvatna regulativa.

„Opasni su i za vozače i za pešake. Ne kažem da ih treba ukinuti, oni postoje svuda u svetu, ali njihovo kretanje mora zakonski da se reguliše. Smatram da je to izuzetno važno, jer ovo je zaista postalo suludo. Idete trotoarom i strahujete da će vas neko udariti“, zaključuje Vesić za „Alo“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala