Aca Trica izneo iznenađujuću prognozu o Srbima i Amerikancima pred Svetsko prvenstvo

© AP Photo / Darko VojinovicAco Petrović
Aco Petrović - Sputnik Srbija
Pratite nas
Nekadašnji selektor Hrvatske, brat Dražena Petrovića, a sada selektor Brazila, Aleksandar Aco Petrović veruje da su Srbija i Francuska bolje od selekcije SAD.

Petrović očekuje velika iznenađenja na Mundobasketu u Kini, piše B92.

„Vrhunske evropske reprezentacije, a tu mislim na Srbiju i Francusku, favoriti su u odnosu na SAD! Mislim da će Ameri imati velikih problema. Deset dana pre početka SP smatram da će Amerikanci sa svima igrati otvorene utakmice. Štaviše, više sam nego uveren da će gubiti, kao i to da će izgubiti više od jedne utakmice. Mnogo je bilo otkaza, recimo, moglo bi se Amerikancima sve to obiti o glavu, pa da se dovedu u poziciju da im olimpijske kvalifikacije sledećeg leta moraju igrati Lebron i drugovi“, rekao je Petrović za „Jutarnji list“.

Njegov Brazil će u grupnoj fazi SP igrati sa Novim Zelandom, Grčkom i Crnom Gorom.

„Poslali smo poruku Crnogorcima kakvu smo želeli da pošaljemo. Pre svega, jer oni mnogo toga, i kad budu igrali sa Vučevićem, ne mogu da menjaju“, rekao je hrvatski stručnjak o pobedi nad „sokolovima“ sa 80:69 u pripremnom meču u Francuskoj.

Favorit u grupi su Grci, pa se očekuje da Brazil i Crna Gora odlučuju o plasmanu u drugu fazu, jer su svi već otpisali Novi Zeland.

„Ne smatram da će utakmica sa Crnom Gorom biti za nas presudna. Biće to samo neizvesna utakmica. Bilo bi pogubno da mi shvatimo kako smo favoriti protiv Novog Zelanda sa kojim otvaramo SP. Gledao sam Akropolis kup na kojem je bila Grčka, video sam tu mnogo stvari. Imaju i dalje problem sa spoljnjim šutom Adetokumba kad se svedu pet na pet“, zaključio je Aca Trica.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala